Kategóriák

Gyártók

Kerékpáros multi szerszám - Mire jó egy marokszerszám

Kerékpáros multi szerszám - Mire jó egy marokszerszám

 (2159)    (26)    0

  Kerékpár alkatrész, felszerelés, kiegészítők

Kerékpáros mini szerszámkészlet - Marokszerszám

Multifunkciós szerszám készlet, mini szerszám, marokszerszám. A mindentudó mindenes több néven is ismert. A kis méretű, öt, hat vagy sok funkciós szerszámkészlet minden bringás alapfelszereléséhez kell, vagy kellene, hogy tartozzon. Számtalan változata létezik, a legfontosabb alap funkciókat tudó valóban kicsi és könnyű szerszámtól kezdve a negyedkilós monstrumig. Tesztünkben húsz különböző típus került kipróbálásra.

Mire alkalmas?

Túrán, útközben, versenyen egyaránt szükség lehet rá, hogy kisebb beállításokat végezz, meghúzz egy kilazult csavart, egy esetleges esés, a kerékpár kisebb nagyobb sérüléséből eredő hibát elháríts. A multifunkciós szerszám erre kiváló eszköz. Állíthatsz vele a nyereg magasságon, dőlésszögén, változtathatsz a bowdenek meghúzásán, egy nem egészen kényelmes szögben álló kormányszarv helyzetét is korrigálhatod, egyes típusokkal az elszakadt, sérült lánc is megjavítható. Nem csak útközben előnyös egy ilyen kis szerszám. Otthon, műhelyben is jól jön ha nem kell minden munkafolyamathoz egy szerszámot visszarakni a helyére és elővenni egy másikat. Az évi nagy javítást nem lehet vele elvégezni, de több munkafolyamathoz is jól jön.

Alap típus, vagy sok funkciós?

A kerékpár nyeregtáskájában nem kell feltétlenül egy rengeteg funkciós és nehéz szerszámot magaddal cipelni. Egy alapvetően jól karbantartott, gondozott kerékpár esetén kisebb beállítások, sérülések megoldására kell felkészülni. Az alap funkciók 2/3/4/5/6-os imbuszkulcs elegendő a fékpofák, bowdenek, nyeregcső, nyereg, kormányszár, kormány meghúzásához, a beállítások kisebb korrekciójához. További alap funkció a sima és keresztfejes csavarhúzó is. Ezzel a v fékek rugóerő beállítása és egyéb más beállítások is megoldhatók. Az alap típusoknál valamivel magasabb árban már láncbontó szerszámmal ellátott marokszerszámokat is találhatunk. A lánc szakadás ritka, van akinél soha nem következik be, de azért aki indult már mountain bike maratonokon bizonyára látott már a pálya szélén elszakadt lánccal segítségre váró sporttársat. A láncbontó nem növeli meg jelentősen a szerszám tömegét és a biztonság kedvért érdemes olyan típust választani, amin ez az opció szerepel. Természetesen a használatát is érdemes begyakorolni, például egy régi, kinyúlt lánc tökéletesen alkalmas erre. Több multifunkciós szerszám is tartalmaz küllőkulcsot. Ez igazából sokad rangú szempont. Ne ez döntsön a vásárlásnál. Ha egyébként a kiszemelt szerszám tartalmazza a kerékpárunkhoz szükséges funkciókat, akkor a beépített küllőkulcs léte vagy nem léte nem igazán lényeges. Ezekkel, a kinyitható szerszámokba épített küllőkulcsokkal kínszenvedés a kerék centrírozás. A niplit nehéz elérni velük, körbe forgatni még nehezebb. Néhány típus van csak, amelynél a küllőkulcs eltávolítható a szerszámkészletről és valóban kényelmesen használható. Ez az adott gyártmánynál ki is van emelve. Aki egy hosszabb túrára készül és nagyon biztonságban szeretné érezni magát, inkább csomagoljon egy normális, külön küllőkulcsot. Ugyanez a javaslat a versenyekre, egy napos túrákra készülők részére is. A nipli kulcs mérete és tömege egyaránt elhanyagolható, bármely nyeregtáskába be lehet még préselni.

Különleges és egyéb funkciók

Egyes mini szerszámoknál olyan extra funkciók is megtalálhatók, mint a kés, dugóhúzó, konzerv vagy üvegnyitó. Ilyen a Spyral Wood széria egyik szerszáma is, amely ezekkel a funkciókkal a sátras túrázók hasznos eszköze is lehet. Léteznek olyan típusok, amelyek kisméretű lemezkulcsokat tartalmaznak a 13, 14, vagy 15-ös hatlapfejű kerékanyákhoz. Az ilyen kiegészítő szépséghibája, hogy egy kerékanya, vagy régi típusú bilincses nyeregcső kilazításához és meghúzásához ennél nagyobb erőkar szükséges. Egy normális villáskulcsot semmiképpen nem pótolnak ezek a miniatűr lemezkulcsok. Lányegesen hasznosabb funkció viszont a beépített gumileszedő szerszám. Gumiszerelő szerszámot tartalmaz a Merida és az Acor által gyártott szétszedhető marokszerszám is. A csavarhúzókat és imbuszkulcsokat tartalmazó keret vége egy-egy műanyag gumileszedőben végződik. Ha tárcsafékes kerékpárod van és a tárcsa hat csavaros rögzítésű, érdemes a Torx kulccsal felszerelt szerszámok közül választani. Bár útközben jó eséllyel nem kell a tárcsa rögzítő csavarjaival foglalkozni, az otthoni szervizhez jól jön ha van.

Alapanyagok

A jó szerszám jó alapanyagot kíván, megfelelő felületkezeléssel. A leggyakoribb alapanyagok a króm-vanádium és a króm molybdén. A szerszám markolata lehet műanyag, alumínium, gumírozott, vagy kemény fa, amely utóbbi igazán látványos és kellemes fogású.

Tárolás

A kerékpár menetfelszereléséhez tartozó marokszerszám állandó helye a nyeregtáskában van. Legjobb, ha egy külön db csak erre a célra szolgál, így nem fordulhat elő, hogy az házi szerelés után otthon felejtődik. A nyeregtáskák vízállósága olyan, amilyen és még a viszonylag jó vízlepergető alapanyagok esetén is ott a légnedvesség, mint korrózióveszély. A legjobb ha egy nylon zacskóban, vagy simítózáras tasakban tárold a nyeregtáskán belül is a szerszámokat.

A teszt

A teszt részben szubjektív, a vélemény a szerszám fogásáról, ergonómiájáról, egy átlagosnak mondható, kisebb fék, kormány, nyereg beállítás során szerzett tapasztalatokról szól. A teszt másik része a szerszámok mérete, helyigénye, tömege objektív érték. Végül sor került egy néhány nyomatékkulccsal meghúzott imbusz csavar kilazítására, abból a célból hogy felmérhető legyen miképp reagál a szerszám felülete az erőhatásra. A csavarok meghúzási nyomatéka 40-70Nm között változott. Nem egy fűnyíró, vagy ipari gép berohadt csavarjain volt gyilkolva egyik szerszám sem, csupán a kerékpárokon előírt meghúzási nyomatékkal rögzített csavarokon voltak a tesztalanyok, amit a szerszámoknak illett hiba nélkül teljesíteni

Marokszerszámok 6-10 funkcióval

Acor ATL-21307 szerszámkészlet

Acor ATL-21307 kerékpáros szerszámkészlet

Tíz funkciós marokszerszám az Acor választékából. A legfontosabb imbuszkulcs méreteket 2/2,5/3/4/5/6/8 csillag és lapos csavarhúzót, valamint Torx kulcsot tartalmaz. Otthoni és túra közbeni kisebb fék, váltó beállításokat, nyeregmagasság és dőlésszög beállítást, kormány és kormányszár rögzítő csavarok meghúzását kényelmesen el lehet végezni vele. A tömege: 126 gramm

Birzman 4 funkciós szerszámkészlet

Birzman 4 funkciós kerékpáros szerszámkészlet

A teszt legkisebb, és legkönnyebb szereplője. A Birzman szerszámok magas minőségi színvonalukról, kiváló alapanyagaikról és szép kidolgozásukról ismertek. Az oldalpanel ennél a szerszámnál alumínium, a kihajtható bitfejek Króm Vanádium ötvözött acélból készültek. A Birzman mini szerszám a minimálisan szükséges 4 eszközt tartalmazza, ami feltételezi, hogy egy alapvetően jól karbantartott kerékpár gazdája fogja magával vinni. A 4/5/6mm-es imbuszkulcs és a Philips csavarhúzó a legminimálisabb beállításokhoz elég lehet. A Birzman marokszerszám mérete 72X24X18mm tömege mindössze 49 gramm!

Bikefun Gadget-8 szerszámkészlet

Bikefun Gadget-8 multifunkciós szerszámkészlet

Nyolc funkciós, az alapvetően szükséges szerszámokat tartalmazó készlet. 2,3,4,5,6-os imbuszkulcsot, csillag és lapos csavarhúzót, valamint Torx kulcsot tartalmaz. A keret masszív, kemény, fekete műanyag. A vastagsága és az alapanyag keménysége tartósan egyben tartja a króm vanádium alapanyagú szerszámokat. A mérete 35X73X22mm Összességében tartós, hosszú távon használható szerszám benyomását nyújtja

Bikefun Gadget-10 szerszámkészlet

Bikefun Gadget-10 kerékpáros szerszámkészlet

A nyolc funkciós mini szerszámmal azonos keret, kiegészítve egy 2,5mm-es és 8mm-es imbuszkulccsal. Valamivel szélesebb, de még kényelmes fogást biztosító kerettel és valamivel nagyobb, 135 grammos tömeggel. Az árkülönbség nem jelentős a Gadget-8 típushoz képest, a 2,5 és 8-as imbuszkulcs megéri a különbözetet.

Merida 8 funkciós szerszámkészlet

Merida 8 funkciós kerékpáros multiszerszám

Kisebb méretű, de még fogható multi szerszám, a Meridától megszokott kifogástalan minőségben. A 65mm-es hossz és 31mm-es szélesség azon a határon van, hogy még éppen kényelmesen megmarkolható, bár a lapátkezű bringásoknak bizonyára nem ez lesz a kedvence. A kihajtható imbuszkulcsok viszont kissé rövidek így a csavarokhoz való hozzáférés kevésbé kényelmes, mint egy Bikefun, vagy XLC szerszám esetén. A kidolgozás minősége elsőosztályú, az alumínium keretbe foglalt Króm Vanádium kulcsok tartósak, terhelhetők. A kis Merida multiszerszám tömege is akceptálható, mindössze 69 gramm

XLC Q-Line 6 funkciós szerszámkészlet

XLC 6 funkciós kerékpáros marokszerszám

Masszív, jó fogást biztosító alumínium öntvény keretes marokszerszám. A legalapvetőbb 6 szerszámot tartalmazza. 3/4/5/6mm-es imbuszkulcs, csillag és lapos csavarhúzó áll rendelkezésedre ezzel a készlettel. A csavarhúzók és az imbuszkulcsok alapanyaga Króm Vanádium ötvözetű acél. Kisebb beállításokra, csavarok meghúzására tökéletes kis szerszám. A mérete: 75X32X10mm Tömege: 92 gramm

Merida 10:1 multifunkciós szerszám

Merida 10 funkciós kerékpáros marokszerszám

Matt zöld alumínium keret, matt ezüst szerszámok a már bevált Króm Vanádium ötvözetű acél alapanyagból. 2/2,5/3/4/5/6mm-es imbuszkulcsok, csillag és lapos csavarhúzó, Torx kulcs. Ezek az eszközök állnak rendelkezésedre, ha a Merida mini szerszám mellett döntesz. Szép kidolgozású, sorja és felületi hibák nélküli, már már ékszer kidolgozottságú marokszerszám. Mérete: 73X38X9mm. A tömege: 100 gramm. Az oldalán extra funkcióként egy 45mm hosszú skála beosztás található, amely a teleszkóp SAG beállítását segíti.

Longus 8 funkciós szerszámkészlet

Longus 8 funkciós multiszerszám

Keskeny acél keretbe foglalt imbuszkulcsok, kétféle csavarhúzó és Torx kulcs. A szerszámok alapanyaga hibátlan. A Longus marokszerszám a szokásos 2/3/4/5/6mm-es imbuszkulcsok mellett egy nagyon kicsi Philips és egy lapos csavarhúzót, valamint egy Torx T25 kulcsot tartalmaz. A 27mm széles, 70mm hosszú szerszám mindössze 5mm vastag, tömege: 78 gramm. Ezzel bizonyára minden zsebben és nyeregtáskában kényelmesen elfér, viszont kényelmes, jó fogást ne várjunk tőle.

Multifunkciós szerszámok 10-17 funkcióval

Spyral WOOD 11 funkciós szerszámkészlet

Spyral WOOD 11 szerszámkészlet 11 funkcióval

Sok tekintetben különleges marokszerszám, amely a túrázók kedvence is lehet. A kényelmes fogást az acél keretet körbevevő keményfa markolat biztosítja. A szinte általános 2/2,5/3/4/5/6mm-es imbuszkulcs, valamint a csillag és lapos csavarhúzó mellett üvegnyitót, dugóhúzót és két küllőkulcsot is tartalmaz, így a kerékpár beállításai mellett a sörös és boros üvegek nyitása is megoldható vele. Az oldalpanel hossza mérete kényelmes és jó fogást biztosít, mérete: 83X38X16mm (hossz, szélesség, magasság). A tömege 146 gramm, ami szintén elfogadható.

Merida 17:1 multifunkciós szerszámkészlet

Merida 17 funkciós kerékpáros szerszámkészlet

17 funkciós kerékpáros szerszámkészlet. A matt zöld alumínium keret tartalmazza a szokásos 2/2,5/3/4/5/6/8mm-es imbuszkulcsokat, 4 féle küllőkulcsot, köztük a Mavic kerekekhez szükséges méretűt is. Emellett T10, T25 Torx kulcs is rendelkezésre áll. Tárcsafék betétjének cseréjéhez egy fékbetét szétfeszítésre alkalmas eszközt, valamint gumileszedőt is tartalmaz. Ez utóbbi használatához nem árt némi rutin és óvatosság, mivel a leszedőnek nincsenek ugyan éles sarkai, de a gumileszedőktől elvárt lekerekített élekről sem lehet beszélni. A küllőkulcsok használata útközben, végszükség esetére jöhet szóba, mivel kényelmes használatról nem igazán lehet beszélni. Végezetül rendelkezésre áll a markolat oldalán egy mm mérce a teleszkóp SAG beállításhoz. A szerszám kerete szép kidolgozású alumínium öntvény, matt zöld színben, maguk a szerszámok strapabíró Króm Vanádium ötvözetből készültek. A Merida 17:1 szerszám mérete 74X47X10mm. Tömege a praktikus neoprén tokkal együtt 129 gramm

Merida 15 funkciós szétnyitható szerszámkészlet

Merida 15 funkciós kétrészes szerszámkészlet

A többi multiszerszámtól némileg eltérő koncepció. A szerszám két részre bontható, amelyek vége egy-egy műanyag gumileszedőben végződik. Defektes kerék javításánál ez egy értékes funkció. A Merida mindenese ezeken kívül a következő funkciókat tartalmazza: 2/2,5/3/4/5/6/8mm-es imbuszkulcs, T25 Torx kulcs, egy fűrészes pengéjű kés, üvegnyitó, csillag csavarhúzó, két különböző méretű lapos csavarhúzó, és egy harmadik lapos csavarhúzónak tűnő, nagyon kis méretű csavarhúzó. Ez utóbbi gyári állapotában inkább látszik valamiféle manikűr eszköznek, mint használható csavarhúzónak, de egy kis köszörüléssel ez is megoldható. Mérete: 83X35X43mm (hossz, szélesség, magasság) Tömege: 166 gramm

Acor ATL-2901 szerszámkészlet

Acor ATL-2901 kerékpáros szerszámkészlet

15 funkció, eloxált alumínium keretben. Ez a kissé szokatlan formájú marokszerszám szintén rendelkezik egy nem túl gyakori funkcióval. A fekete műanyag védőburkolat egy kis méretű késpengét rejt. Méretéből kifolyólag korlátozottan, de használható. Sátras túrázásnál egy kifli felvágására, vagy nyárs faragására alkalmas. Ezen kívül 2,2,5/3/4/5/6/8mm-es imbuszkulcsokat, Philips és lapos csavarhúzót, gumileszedőt, 10mm-es hatlapfejű anyához szükséges kulcsot, és három küllőkulcsot kapunk az Acor multiszerszámmal. Összességében egy precízen kidolgozott, tartós szerszámkészlet, megfelelő méretű markolattal. A küllőkulcsokra itt is csak nagyon végszükség esetén érdemes számítani, mivel az elhelyezésük miatt nem igazán lehet kényelmesen hozzáférni a küllőanyákhoz. Az ATL-2901 mérete 94X32X21mm. Tömege: 128 gramm

U-Power 19 funkciós szerszámkészlet

U-Power multifunkciós marokszerszám

Az U-Power egy kényelmes méretű, jól megmarkolható alumínium keretből kihajtogatható szerszámokat tartalmaz, egy kihúzható lemezkulccsal. Az alapszerszám a lekerekített élű, markolatként szolgáló kerettel minőségi benyomást kelt, az imbuszkulcsok, csavarhúzók és Torx kulcs is jól használhatók. A kihúzható fekete lemezkulcs használhatósága elég korlátozott. A szerszámkészlet funkciói közül ezen található három küllőkulcs, négy hatlapfejű anyához szükséges kulcs, egy gumileszedő és egy üvegnyitó. A leginkább használhatónak ez tűnik. A hatlapfejű anyákhoz hozzáférni, főképp még húzni is rajtuk, ezzel a lemezkulccsal elég nehézkes. Az U-Power szerszám mérete 83X44X11mm, ami kimondottan kényelmes fogást biztosít. A tömege 134 gramm, ami szintén elfogadható. Eltekintve a korlátozottan használható lemezkulcstól, jó fogású, jó minőségű mini szerszám.

Mindentudó szerszámok láncbontóval, 14-20 funkcióval

Acor ATL-21112 17 funkciós szerszámkészlet

Acor ATL-21112 kerékpáros szerszámkészlet

Kényelmes fogású, minőségi kidolgozású marokszerszám. Az alumínium panelek között króm vanádium ötvözetű, krómozott felületű bitfejeket találunk. A kihajtható szerszámok hossza lehetővé teszi, hogy kényelmesen hozzáférjünk a különféle alkatrészek csavarjaihoz. A különálló láncbontó jól használható 8,9,10 fokozatú láncokhoz. A A kis láncbontó egyben meglepően jól használható küllőkulcsokat is tartalmaz. Sok más törpe szerszámkészlet küllőkulcsával szemben, ez valóban jól használható. Összességében a teszt és kategóriája egyik legjobbja az Acor ATL-2112 típusú szerszám! Mérete: 82X40X21mm (hossz, szélesség, magasság) Tömege: 170 gramm

Bikefun Gadget-12 12 funkciós szerszámkészlet

Bikefun Gadget 12 funkciós marokszerszám

Gumírozott markolattal rendelkező multifunkciós szerszám. A többi típusnál valamivel rövidebb (70mm) kivitel a kisebb nyeregtáskák esetén talán számít valamit, de a Merida és Acor gyártmányok 80mm körüli hosszúsága egyértelműen jobb fogást biztosít. Tartalmazza a szokásos 2/2,5/3/4/5/6mm-es imbuszkulcsokat, T25 és T30 Torx fejet, lapos csavarhúzót, Philips csavarhúzóból pedig kettőt is. A normál méret mellett egy kicsi PH-1 méretű keresztfejes bitfej is van a készletben. Több kerékpáron is keresgélve ennek funkcióját, leginkább a Shimano ST-EF50 típusú vagy hasonló fék-váltókarok bowden cseréjénél lehet hasznos ez a mini Philips csavarhúzó. A láncbontó amolyan vészmegoldás, a nyele csuklik, nyaklik ide oda. Egy váratlan láncszakadás némi rutinnal megoldható vele, de az otthoni szervizhez azért érdemes valami komolyabb láncbontóba invesztálni. A Bikefun Gadget-12 mérete: 70X41X24mm (hossz, szélesség, magasság) Tömege: 193 gramm

Merida 20:1 szerszámkészlet 20 funkcióval

Merida 20 funkciós szerszámkészlet láncbontóval

A már bevált kihajtogatható kulcsokat tartalmazó szerszám típust a Merida egy sínszerűen rögzített láncbontóval egészítette ki. Miután a láncbontót különválasztjuk a szerszámkészlettől, előkerül egy 5cm hosszú lemezkulcs is. Három küllőkulcsot, valamint 8/9/10-es hatlapfejű anyákhoz tervezett kulcsot tartalmaz. Vészhelyzetben a küllőkulcsok használhatók, bár kényelmes fogásról nem beszélhetünk. A lemezkulcsok inkább csak arra jók, hogy a gyártó elmondhassa, 20 funkciós a szerszám. Ezzel ellentétben kifejezetten praktikus a készlet többi része. Az alumínium oldalpanelek fogása jó, a kihajtogatható 11 bit tartalmazza a kerékpárhoz szükséges imbuszkulcsokat, kétféle csavarhúzót, Torx kulcsot és gumileszedőt. Alapanyaguk a jól bevált Króm Vanádium. Szintén jól használható a gumileszedőként is funkcionáló láncbontó szerszám. A miniatűr lemezkulcstól eltekintve a Merida marokszerszáma praktikus, jól megtervezett, minőségi darab. Mérete: 82X41X20mm Tömege: 166 gramm

Merida-4517 15:1 multifunkciós szerszámkészlet

Merida 15 funkciós marokszerszám

A Merida 4517 multi szerszám egyedi funkciója egy 15mm-es pedálkulcs. Bár menet közben egy pedálcsere talán nem indokolt, és egy jól karbantartott kerékpár setén kilazuló pedálra sem kell számítani, ez a funkció mégis nagyon praktikus lehet bizonyos kerékpároknál. A gyermek, vagy régebbi, olcsóbb kerékpárok esetén gyakori, hogy a kerekek nem gyorszárral, hanem hatlapfejű anyával vannak rögzítve. Egy defekt esetén a kerék kiszereléséhez vagy külön villáskulcs, vagy egy ilyen szerszámra lehet szükség. Egyéb téren a Merida hozza a márkától megszokott magas színvonalat. Az alumínium oldalpanelek kényelmes, bár kicsit rövid fogást biztosítanak. A kihajtogatható bitfejek tartalmazzák a szükséges imbuszkulcsokat, Philips és lapos csavarhúzót, T25 Torx kulcsot, 10-es csillagkulcsot, fékbetét szétfeszítőt, láncbontót és 3 féle küllőkulcsot. Ez utóbbiak a láncbontóba vannak integrálva és miután a láncbontót letekerjük a menetes szárról, kifejezetten kézreálló, jó küllőkulcsként funkcionálnak. A küllőkulcs ilyen szempontból a kis számú, valóban használható küllőkulcsos szerszám közé sorolja a Merida szerszámkészletet. Mérete: 72X42X16mm (hossz, szélesség, magasság) Tömege: 153 gramm

U-Power 11 funkciós szerszámkészlet láncbontóval

U-Power kerékpár szerszámkészlet 11 funkcióval

Teljesen acél, Króm Vanádium ötvözött alapanyagból készült marokszerszám. A kihajtható bitfejek hossza megfelelő, mindenhova oda lehet velük férni. Kivétel a 6mm-es imbuszfej, mivel ennek visszahajló végére helyezte el a gyártó a leszedhető 8mm-es imbusz fejet. Ennek hossza így mindössze 21mm, így bizonyos feladatokra, pl. egy hagyományos kormányszár süllyesztett diórögzítő csavarjának meghúzására nem alkalmas. Ettől és a nem túl kényelmes fogástól eltekintve az U-Power szerszám használható. Anyagminősége jó, a láncbontó a Bikefun Gadget típuséval azonos, kissé kényelmetlenül, de használható. A szerszám tartalmaz 2/2,5/3/4/5/6/8mm-es imbuszkulcsot, keresztfejes és lapos csavarhúzót, T25 Torx kulcsot és láncbontót. Ez így összesen 11 funkció. Mérete összecsukott állapotban: 72X42X25mm. Tömege: 199 gramm

XLC Q-Line TO-M15 kerékpár szerszámkészlet 15 funkcióval

XLC TO-M15 15 funkciós kerékpáros szerszámkészlet

Méretes multiszerszám az XLC-től. Masszív, jó fogást biztosító alumínium oldalpanelekkel, tartós Króm Vanádium szerszámokkal. Tartalmaz egy viszonylag jó fogású, precízen megvezetett láncbontó szerszámot, amely 9/10/11 fokozat kompatibilis láncokhoz használható. Emellett a szokásos 2/2,5/3/4/5/6/8mm-es imbuszkulcsokat, kétféle csillag és egy lapos csavarhúzót, T10, T25 Torx kulcsot, és két méretben (4,3 4,4) küllőkulcsokat. Ez két olyan méret, amely nem túl gyakori a kerékpárokon. Mivel egy kihajtható lemezkulcsról van szó, igazából alig használható, inkább csak helykitöltő. A szerszám egésze szép kidolgozású, az eszközök jól használhatók, az alapanyag is tartósnak tűnik. A két használatra alig alkalmas küllőkulcs szerencsére nem sok helyet foglal, a szerszám használati értékéből nem von le, de nem is tesz hozzá. Mérete: 72X54X12mm (hossz, szélesség, magasság) Tömege: 170 gramm

Összefoglalva

A kipróbált mini szerszámkészletek mindegyike jó, de vannak jobbak. Alapvető céljuk, hogy az útközben felmerülő kisebb meghibásodásokat megoldhasd velük. Az alap típusok is alkalmasak egy fékpofa beállításra, fékkar, kormányszár, kormány pozíciójának korrigálására, vagy egy nyereg beállításra. A váltó beállítása, bowdenek meghúzása szintén nem lehet probléma. Érdemes megfontolni egy olyan típus beszerzését, amely láncbontót is tartalmaz. Lehet, hogy soha nem lesz rá szükség, de biztonságérzetet ad. Ha mindenre fel akarsz készülni, célszerű beszerezni egy gumileszedő szettet is, ha ez nincs a szerszámon tartozékként és egy küllőkulcsot. Tömegük és méretük is elhanyagolható, egy átlagos nyeregtáskába be fognak férni.

Multifunkciós kerékpáros szerszámkészletek webáruházunkban

 (2159)    (26)    0

A hozzászólás sikeresen elküldve. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Captcha
Hozzászólás Facebook-al
Kosár 0 Termék Termék (üres)    

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Megrendelés

A termék sikeresen kosárba került
Mennyiség
Összesen
Jelenleg 0 termék található a kosárban. Jelenleg 1 termék található a kosárban.
Összes termék
Szállítás összesen  0 Ft
Összesen
Vásárlás folytatása Megrendelés